Els productes del país es promocionen a la mostra de Productes Agrícoles i Artesans

Un total de vuit productors del país mostraran les seves elaboracions aquest proper divendres, dissabte i diumenge al centre comercial illa Carlemany, en el marc de la segona mostra de Productes Agrícoles i Artesans d’Andorra. La primera edició es va realitzar el passat mes de març, coincidint amb el cap de setmana del dia de la Constitució. Ara s’ha escollit la tardor perquè «coincideix amb el moment en què la majoria de productors locals tenen preparada la producció de l’any», ha explicat el director del departament d’Agricultura del Govern, Landry Riba. En l’edició de la primavera no tothom tenia els estocs a punt i «es va treballar més aviat amb el final dels estocs de temporada», ha afegit.

Dels vuit productors participants, alguns repeteixen però també n’hi ha de nous, i en les futures edicions l’objectiu és que se n’integrin els que encara no han participat, ha manifestat Riba. Des del divendres a les 19 hores fins diumenge a les 14 hores, els que sí que hi seran són les cerveses Alpha i Boris; els ous i llegums de Can Sona; els plats cuinats del Rebost del Padrí; les melmelades i confitures de Casa Gendret; els licors de Ratassia de la Carmeta; la mel i els productes de l’hort de Casa Folch; i les salses i xarop d’avet de Nectum. El director del departament d’Agricultura s’ha mostrat confiat que la mostra serà «un èxit», tenint en compte «l’interès dels propis productors» per impulsar aquest esdeveniment.

Per la seva part, el gerent d’illa Carlemany, Pablo Vivancos, ha explicat que durant el cap de setmana al voltant de 50.000 persones passen pel centre comercial. Així, la mostra de productes artesans és «un complement perfecte per a l’oferta de l’illa».

Llista d’espera per adquirir carn de poltre
Durant la presentació de la mostra, Riba ha aprofitat per explicar que el primer any de comercialització de la carn de poltre està funcionant molt bé. Pel que fa a la comercialització a l’engròs que gestiona Ramaders d’Andorra, tancaran l’any «sense excedents». I pel que fa a la comercialització al detall, gestionada per Poltrand, «han deixat d’agafar comandes i fins i tot hi ha llista d’espera». Així, ja es treballa per organitzar les comandes de l’any vinent. «No hi ha una previsió de creixement», ha explicat Riba, tot i que el marge està en deixar d’exportar animals vius engreixats a Andorra cap a Itàlia.

 

http://www.ara.ad/societat/productes-promocionen-Productes-Agricoles-Artesans_0_1465053652.html